CFO Lesjöfors

Inom kort ett beslut !

Lesjöforskoncernen är en global aktör med marknadens bredaste sortiment av fjäder – och banddetaljer, en konsekvens av ett långsiktigt och målmedvetet arbete som innovativ problemlösare för våra kunder i vitt skilda branscher. Med högteknolo­giska, kundanpassade lösningar har vi samlat expertis med unik kompetens som har tillgång till resurser och kapacitet, allt i en ständig utveckling. Lesjöfors gruppen består av 29 tillverkande och 8 säljande bolag i 15 länder. Koncernen ägs av Beijer Alma AB som är noterat på Nasdaq OMX Stockholm Mid Cap . Lesjöforsgruppen växer både via förvärv och organiskt och har god lönsamhet. Lesjöfors Fjädrar AB i orten i Lesjöfors har ca 90 medarbetare som tillverkar och levererar fjädrar.

Ekonomichef / CFO

Ansvarig för företagets redovisning, rapporter och bokslut. Kontinuerligt initiera, skapa och förbättra processer och göra analyser. I rollen kommer du att ingå i företagets ledningsgrupp och arbeta med verksamhets-, strategi-, affärs- och målplanering samt ekonomistyrning. Du rapporterar till VD och CFO LAB. Ansvarar och leder enheten inom ekonomi & administration.

Arbetet innebär att vara den ansvariga ekonomen som ansvarar och är en del av en effektiv redovisningsfunktion i företaget samt har ansvar för analyser och uppföljningar relaterat till produktion, kalkylering, investeringar osv. Rapportering månadsvis till moderbolaget Lesjöfors AB. Har kontrollen och det adminstrativa ansvaret som inkluderar bland annat frågor inom finans och juridik, ERP, försäljningsrapporter, myndighetskontakter och budget.

Vi söker dig med akademisk utbildning. Du har gedigen erfarenhet från tillverkningsindustri, goda redovisningskunskaper och kännedom om ekonomiska lagar och krav. Du ska även ha bra ledaregenskaper för att styra personalens arbete samt kunna arbeta i team.

Vi söker en prestigelös, trygg, självständig ekonom med god analytisk kompetens. Och samtidigt en enkel pragmatisk jordnära redovisningsekonom som med energi kompletterar ledningen för Lesjöforskoncernen i Sverige i företagets fortsatta tillväxt. Och förser ägare med de rätta siffrorna. Vi är säkra på att det här är en mycket intressant tjänst för en ekonomEn ansvarsfull, strukturerad, lyhörd och positiv person med en ekonomisk medvetenhet och har ett långsiktigt förhållningssätt. Du har även analytisk förmåga för att utreda uppkomna problemställningar och att sätta upp mål samt att hålla beslutade tidsramar. För mer information kontakta rekryterare Pär Hyllienmark, HR Resurs AB 0738-206060 eller VD Jan Carlsson 0590-608122.

Välkommen med din ansökan! CV och personligt brev märkt ”CFO Lesjöfors” skickar du till info@hrresurs.com .

 

Dela

    Anmäl ditt intresse genom att sända in ditt cv till info@hrresurs.com. I ämnet uppger du "CFO Lesjöfors".