Ekonomichef / CFO

Intervjuer pågår nu i vecka 14

Nords gruppen är ledande i Europa på gängrördelar, kopplingar och kragar i rostfritt stål. Vi växer även på kundanpassade produkter i rostfritt stål där våra kunder har högt ställda krav.

Vi är en stolt del i svensk industritradition. Vår långa historia startade 1904 då Rudolf Nord grundade företaget i Molkom. Efter att ha ägts av bland annat Uddeholms AB, Avesta AB, Outokumpu och OSTP är vi sedan 2014 återigen ett familjeägt bolag. Vår framgång är grundad i långsiktigt tänkande, engagemang, kundfokus och ett ständigt pågående utvecklingsarbete.

Nords gruppen består av moderbolaget Nords International AB i Molkom, Ratas A/S i Tallinn, Estland samt SH-Teksor i Helsingfors, Finland. Gruppen har 100 anställda, god lönsamhet och en växande omsättning (160 MSEK, 2019). Vi söker ny Ekonomichef då vår nuvarande går i pension.

EKONOMICHEF

Vi söker dig som är en nyfiken och utvecklingsorienterad ekonom. Du får gärna ha chefserfarenhet och gilla samarbete med andra, men viktigast är att du känner trygghet i finansiell rapportering, redovisning, analys och styrning och ser fram emot att jobba i ett tillverkande bolag som växer. Vi har en god grund att utgå från men vill hela tiden förbättra våra arbetssätt både i produktionen och administrationen. Vårt nya affärssystem Monitor G5 har skapat möjligheter som du är med och förverkligar initialt. Målsättningen är att minska administrationen i din framtida roll genom digitalisering.

I rollen som ekonomichef har du helhetsansvaret för finans och ekonomi inom gruppen, med placering i Molkom. Din närmaste chef är VD och du ingår i bolagets ledningsgrupp samt dotterbolagens styrelser. I dessa är du bolagets expert på finans, ekonomi och skattefrågor och tar in extern hjälp vid behov. Du sammanställer koncernrapporteringen i samarbete med ekonomicheferna i dotterbolagen samt arbetar operativt med Nords International ABs ekonomifrågor tillsammans med ledningsgruppen i Molkom. Vi ser fram emot att få en kollega med nya perspektiv, men ger dig samtidigt möjlighet till en bra start då vår nuvarande ekonomichef introducerar dig så att du stegvis kan ta över rollen.

Om du har flera års erfarenhet av rollen som ekonom, CFO, revisor eller redovisningschef samt gillar tillverkande företag så vill vi gärna veta mer. Du bör tycka om att samverka med andra och kommunicerar med lätthet både på svenska och engelska. Humor, utvecklingsfokus, noggrannhet, struktur och analytisk förmåga kanske låter som en svår kombination, men vi hoppas att du bjuder på något av detta.

Vi kan erbjuda en trevlig arbetsplats med korta beslutsvägar där du blir en nyckelperson.

För mer information kontakta rekryterare Pär Hyllienmark, HR Resurs AB 0738-206060
VD Simon Hedberg 070-4963778 eller Ekonomichef Bengt Larsson 070-2725591 som går i pension 2021.

Välkommen med din ansökan! CV och personligt brev märkt ”Ekonomichef Nords” skickar du till info@hrresurs.com .

Tillsättning snarast möjligt, intervjuer sker fortlöpande så vänta inte med din ansökan.

Dela

    Etiketter: , , , , , ,

    Anmäl ditt intresse genom att sända in ditt cv till info@hrresurs.com. I ämnet uppger du "Ekonomichef / CFO".