First Line Support

Intervjuer i början på februari !

SKIDATA erbjuder en mängd olika maskinvaru- och programvarulösningar inom området entrélösningar och besökarhantering. SKIDATA-produkter finns för skidanläggningar, parkeringshantering samt för event som stadion, nöjesparker, bad, festivaler eller mässor: från bommar och biljettautomater, parkeringsautomater, kassor och betalning, passerläsare, marknadsförings- och kundlojalitetslösningar till biljetter och tillhörande SKIDATA-verktyg för rapportering, styrning och övervakning. Vi expanderar i Norden och nu för tillfället 20 anställda. Mer information hittar du på www.skidata.com.

Technical Helpdesk Nordics

Arbetsuppgifter

Förstanivån av support   Hårdvara och Mjukvara, Programvaror                Nätverkskomponenter

Kontakter med Servicetekniker, servicekonsulter och kunder. Administration och systemdokumentation i samband med felsökning, systemdesign, konfiguration och testning.

Kompetens och personlighet

Med stor fördel en utbildning inom Informatik,Data/ITeller annan passande teknikutbildning. Kunskap/Intresse för el, elektronik och mekanik. Erfarenhet av att arbeta i affärssystem. Vi ska använda Astea.

Ansvarstagande noggrann lagspelare. Välorganiserad, intresse goda vitsord inom service, både internt och externt. Engelska och svenska i tal och skrift och värdefullt om du kan andra nordisk språk. Körkort.

Mer information: Kontakta Rekryterare Pär Hyllienmark, HR Resurs AB 0738-206060 som är Skidatas samarbetspartner i rekryteringar till Norden.

Din ansökan med CV och personligt brev märkt ”Firstline” skickar du till info@hrresurs.com .

Välkommen med din ansökan!

 

Dela

    Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

    Anmäl ditt intresse genom att sända in ditt cv till info@hrresurs.com. I ämnet uppger du "First Line Support".